Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingkrémes almatorta

100 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kikaparjuk a magházat és 2 db - ot vékonyan felszeletelünk, majd egy kivajazott 18 - 20 cm - es kapcsos tortaforma aljába lerakjuk.
  2. A többi almát hosszában kettévágjuk a magház részét egy karalábévájóval kimélyítjük és összeillesztve, állítva belehelyezzük a formába. Hogy szép egyenesen álljanak, az almák alját egyenesre vágjuk. ( nekem 6 kisebb alma fért bele a formába ). A mazsolát a cukrot és a fahéjat összekeverjük és egy kiskanál segítségével betöltjük az alma mélyedésekbe, ezután 180 °C - os sütőben 35 percig sütjük.
  3. A tésztához a tojásfehérjét a sóval habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük, a tejet, az olajat és a sütőporral vegyített lisztet. A fehérjét óvatosan a tojásos masszához forgatjuk és ráöntjük az elősült almára. Kb 35 - 40 percig - tűpróbáig sütjük. ( Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le fóliával. )
  4. A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot. A vajat a cukrokkal kihabosítjuk , majd tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal.
  5. Ha a torta megsült a formában hagyjuk 10 percig hűlni, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük. ( Így az almás rész lesz felül erre kenjük, majd a krémet.)
  6. A krémből keveset félre teszünk, a többivel körbekenjük a torta oldalát és a tetejét, a félretett krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és rózsákat nyomunk a torta tetejére, majd meghintjük fahéjjal. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss