Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pókemberes torta

90 perc
rafinált
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kakaós piskótához:
  • 3 tojás
  • 12,5 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 50 ml olaj
  • 50 ml langyos víz
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A sima piskótához:
  • 3 tojás
  • 12,5 dkg cukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 50 ml olaj
  • 50 ml langyos víz
  • 1/4 csomag sütőpor
  • A vaníliás krémhez:
  • 6 dl tejszín
  • 3 csomag vaníliás krémpor
  • A csokoládés krém:
  • 6 dl tejszín
  • 3 csomag csokoládés krémpor
  • A bevonáshoz:
  • 70 dkg hóbevonó
  • A díszítéshez:
  • cukormáz
  • marcipánfigura

Elkészítés

  1. A házi pókemberes torta kakaós piskótájához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat elkeverjük a cukorral és az olajjal, majd lassan hozzáöntjük a vizet. Habosra keverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a kakaós, sütőporos lisztet.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd laza mozdulattal belekeverjük a kakaós masszánba. 26 cm-es kerek, kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  3. A sima piskótát ugyanilyen módon elkészítjük, természetesen kakaópor nélkül!
  4. A vaníliás krémhez a 6 dl tejszínt elkezdjük habbá verni, majd mielőtt teljesen összeáll, lassú keverés mellett beleforgatjuk a 3 csomag krémport. Újra magas fordulaton kész krémmé keverjük.
  5. A csokoládés krémet ugyanígy készítjük el.
  6. A kihűlt piskótákat kettévágjuk, és egy tortatálra helyezzük a kakaós egyik felét. Megkenjük a vaníliás krém felével, erre helyezzük rá a sima piskóta alját. Ezt a csokoládékrém felével kenjük meg, erre helyezzük a kakaós piskóta másik felét, amelyet a maradék vaníliás krémmel kenünk meg. Végül ráhelyezzük a másik sima piskótát, és a maradék csokoládékrémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét.
  7. A bevonáshoz a hóbevonót felhasználás előtt fél órával kivesszük a hűtőszekrényből, majd porcukrozott sütőpapíron a kívánt nagyságúra nyújtjuk, de 2-3 mm-nél nem vékonyabbra. Gyors mozdulattal ráhelyezzük a tortára, és szépen elkezdjük rásimítani a tetején és az oldalán. A maradékot a széléről késsel levágjuk, ezt még díszítésnek felhasználhatjuk, fantázia kérdése.
  8. Cukormázból készítjük a pókhálót és a pókokat, a pókember kész marcipánfigura.

A hóbevonó általában fehér, ételfestékkel lehet színezni, illetve lehet színezettet is kapni. Cukormázat is lehet már készen kapni, egy dobozban 4 féle szín van, felbontás után ismét felhasználható. A torta első olvasásra talán bonyolultnak tűnik, de valójában nagyon egyszerű. Ami munkaigényesebb, az a bevonás és díszítés. Kisfiam születésnapjára, az ő kívánságára készítettem.

Ezek is érdekelhetnek