Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pita kenyér

MME MME
4.1/5
60 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vizet meglangyosítjuk, beleszórunk 2 teáskanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Összedolgozzuk a kétféle liszttel és 2 teásknál sóval. Annyi langyos vizet dolgozunk bele, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk, és alaposan bedagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük.

A sütőt 200 fokra (gázsütő: 6. fokozat) előmelegítjük. Két nagy tepsit kiolajozunk.

A megkelt tésztából lisztes kézzel cipókat formázunk. A gyúródeszkát meghintjük liszttel és búzadarával, majd a cipókat 25 cm átmérőjű kerek lapokká nyújtjuk rajta. A kikent tepsire fektetjük, letakarjuk, és még 10 percig pihentetjük.

A tojást az olívaolajjal és pici vízzel simára keverjük, megkenjük vele a tészták tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal.

A sütőben 10-12 perc alatt pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss