Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns uborkasaláta garnélarákkal

MME MME
15 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 kisebb kígyóuborka
  • 4 apró csemegeuborka
  • 15 dkg garnélarák
  • 1 evőkanál friss kapor felaprítva
  • A dresszinghez:
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl tejföl
  • fél citrom reszelt héja és facsart leve
  • bors
  • kapribogyó (opcionális)

Elkészítés

Elkészítés: A garnélát lobogó, sós vízben puhára főzzük kb. 5 perc alatt, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.

Az uborkákat apró kockákra vágjuk, a friss kaprot felaprítjuk.

A dresszinghez a kapribogyót mérettől függően aprítjuk. A mustárt az olívaolajjal, a citrom reszelt héjával, facsart levével és tejföllel alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.

A saláta hozzávalóit összekeverjük, vagy pohárban rétegezve előételként tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss