Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns pórés lepény

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt (1/3-a teljes kiőrlésű)
  • 1 csomag instant élesztő (7g-os)
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dl langyos víz
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • A töltelékhez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg konzerv kukorica
  • 1 pritaminpaprika
  • 25 dkg mozzarella sajt
  • 2 evőkanál olaj + 1 a tepsi kenéséhez
  • 30 dkg darált hús
  • kb. 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 3 dl tejföl (20%-os)
  • 3 közepes tojás
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • kb. 1 mokkáskanál só

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat keverőtálban simára dagasztjuk, langyos helyen kb. 45 perc alatt megkelesztjük.

A hagymát felkockázzuk, a pórét kb. 1 cm vastag szeletekre daraboljuk. A kukoricát leszűrjük, a pritaminpaprikát és a fokhagymát apró kockákra aprítjuk, a mozzarellát felkockázzuk.

Felhevített olajban a vöröshagymát megdinszteljük, a darált húst rajta fehéredésig kevergetve sütjük a fokhagymával. Sóval, borssal, korianderrel fűszerezzük. Hozzákeverjük a pórét, és 10 percig fedő alatt pároljuk.

A tölteléket kicsit hűtjük, hozzákeverjük a kukoricát, a mozzarellát és a pritaminpaprikát.

A tejfölhöz keverjük a tojásokat, a mokkáskanál sót és az étkezési keményítőt, az egészet a darált húsos keverékhez adjuk.

Kiolajozunk egy 40x30 cm-es (tapadásmentes) tepsit, a megkelt tésztát beleöntjük, vizes kézzel a tepsi méretéhez lapogatjuk úgy, hogy a széleken kb. 1 cm magas pereme legyen.

A tölteléket elosztjuk a tésztán, előmelegített 170 fokos (légkeveréssel) sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Langyosan szeleteljük és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss