Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns narancslekvár

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsokat meghámozzuk, a fehér héját is eltávolítjuk, a gerezdeket kivágjuk. (Legegyszerűbb filéző késsel dolgozni.) A levet felfogjuk.
  2. A narancsokat kifacsarjuk (vagy a 100%-os, cukrozatlan narancslé is jó), és kimérünk 3 dl-t.
  3. A narancsgerezdeket és a narancslevet egy főzőedénybe tesszük (botmixerrel pépesíthetjük is). Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a dzsemfixet és a fűszereket. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
  4. Tisztára mosott üvegekbe töltjük, csavaros tetővel lezárjuk, és 5 percre megfordítjuk az üveget. Nem kell megijedni, elég folyós lesz a végén, de már másnapra megdermed. (Úgy ellenőrizhetjük a lekvár állagát főzéskor, hogy egy hűtőben lehűtött tányérkára cseppentünk belőle, és ha pár perc múlva nem folyik szét, akkor készen vagyunk.)

Ezek is érdekelhetnek

Friss