A szalonna felét kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát, a felaprított paprikát, paradicsomot és csípős paprikát, és 8-10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, kevés köményt szórunk rá. Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
A maradék szalonnát kiolvasztjuk, és aranybarnára pirítjuk rajta a tarhonyát.
Ha a hús puhulni kezd, beletesszük a tarhonyát, a felkockázott burgonyát és a karikázott kolbászt, és készre főzzük. Az elpárolgó vizet pótoljuk, de mindig csak keveset. Mire kész és a hús, a tarhonya és burgonya is puha, ne maradjon rajta lé.
Ha nem bográcsban készítjük /vagy nincs elég nagy lábosunk/, csinálhatjuk úgy is, hogy a tarhonyát külön főzzük meg, és a végén keverjük össze a kolbászos, burgonyás pörkölttel. - kautz1009
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!