Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Parmezános-paradicsomos tészta csőben sütve

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Először felrakunk egy lábas vizet a tésztának, majd apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomokat kimagozzuk, közepes kockákra vágjuk.

Egy lábosban 4-5 evőkanál olajat hevítünk, belerakjuk a hagymát és a fokhagymát. Hagyjuk, hogy aranyos színt kapjanak, majd hozzáadjuk a paradicsomokat. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval. Közepes lángon hagyjuk főni kb. 15 percig, amíg szószos állagot nem kap. Hozzá lehet adni egy kevés vizet is, ha nem találjuk megfelelőnek az állagát. A legvégén hozzáadjuk az összetépett bazsalikomleveleket.

Ekkorra a tésztának már kész kell lennie, leszűrjük, majd hozzáadjuk a szószhoz. Végül belekeverünk reszelt parmezánt és fél evőkanálnyi kenyérmorzsát.

A tésztánkat ezután egy hőálló edénybe öntjük, megszórjuk parmezánnal, majd előmelegített sűtőben 180 fokon átsütjük.

Megjegyzés

A szószhoz adhatunk felkarikázott cukkinit vagy kaliforniai paprikát is, ha tetszik. - micivagyok

Ezek is érdekelhetnek

Friss