Elkészítés: A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan adagoljuk hozzá a cukrot, majd egyenként a tojássárgákat, végül lazán belekeverjük a kakaós-sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es formában megsütjük a piskótát. (3 részre vettem a tésztaalapot, és egyenként sütöttem ki a 3 lapot, hogy egyforma legyen a szeletelésnél.)
A krémhez a tejszínt felmelegítjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót és a vaj felét. Amikor szép sima, félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a vaj másik felét, és jól összedolgozzuk, felverjük.
A piskóta lapokat betöltjük a krémmel, hagyunk annyit, hogy a tetejét és oldalát is bevonhassuk vele.
A díszítéshez a tejszínt felverjük keményre, elfelezzük. Az egyik részhez hozzáadjuk a kakaóport, simára keverjük, és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. Fehér és étcsoki forgáccsal díszítettem a tetejét és az oldalát.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre