Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos vöröslencse-krémleves

MME MME
50 perc
mester
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A pestóhoz a chiamagot 8 cl hideg vízben áztatjuk 1 órán át. A leöblített, leszárított petrezselymet és bazsalikomot durvára aprítjuk, majd 2 gerezd durvára aprított fokhagymával, a citromhéjjal, 1 tk gyömbérrel, az olívaolajjal és a citromlével darabos péppé turmixoljuk.
  2. Beledolgozzuk a chiamag felét az áztatólével együtt, majd belekeverjük a maradék chiamagot és áztatólét. Végül megsózzuk, megborsozzuk.
  3. A leveshez a koriander-, a római- és az édesköménymagot mozsárban szétnyomkodjuk. A lencsét megmossuk és lecsepegtetjük. A megtisztított hagymát és a maradék 4 gerezd fokhagymát finomra aprítjuk, és a hagymát a fazékban felhevített olajon lassú tűzön megpároljuk.
  4. Rászórjuk a fokhagymát, a szétnyomkodott fűszereket, valamint a kurkumát és a szerecsendiót, majd enyhén lepirítjuk. Felöntjük 6 dl vízzel, hozzáadjuk a lencsét és a maradék gyömbért, majd felforraljuk és mérsékelt tűzön főzzük kb. 20 percig, amíg a lencse szétfő.
  5. A levest botmixerrel pürésítjük a fazékban. Hozzáadjuk az ételízesítőt vagy belemorzsoljuk a leveskockát, belekeverjük a paradicsomlét, és egyet forralunk rajta.
  6. Végül megsózzuk, megborsozzuk, adagonként tányérokba vagy tálkákba merjük, és a pestóval díszítjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss