A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk, a magjait kivájjuk, majd apró kockákra vágjuk. A mozzarellát is kisebb kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük a felkockázott paradicsommal, hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot és a lereszelt fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összekeverjük.
A réteslapokat leterítjük, megkenjük az olvasztott vajjal, majd három egyenlő részre vágjuk. A lapokra halmozzuk a paradicsomos-mozzarellás keveréket, majd háromszögeket hajtogatunk belőle, és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük őket, a tetejüket lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal, és 200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.
Tipp: Óvatosan bánjunk a rétestésztával, és gyorsan dolgozzunk vele, hogy ne száradjon ki. 200 fokon süssük, hogy ne áztassa el a feltét a tésztát. - gasztrogabo
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!