Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos mini gnocchi

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Tésztához:
  • 1 kg krumpli
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg liszt
  • 1,5 l víz
  • bazsalikom
  • Szószhoz:
  • 50 dkg paradicsom (megfőzve, hámozva, és feldarabolva)
  • 5 dkg hagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1/2 tk cukor
  • 1 ek paradicsompüré
  • friss bazsalikom

Elkészítés

  1. A gnocchi tésztákhoz a krumplikat megpucoljuk, felkockázzuk, és felrakjuk főni. Ha megpuhult, leszűrjük, megvárjuk, hogy kicsit kihűljön, majd összetörjük.
  2. A krumplihoz tesszük a tojássárgákat és a lisztet, ízlés szerint tengeri sót.
  3. Tésztát gyúrunk belőle, kb. 1 centi vastag csíkokat hengergetünk, amiket kb. 1 centisre feldarabolunk. Most ilyen rövideket, mert mini gnocchit készítünk.
  4. Ha a víz forrni ki, akkor 15 darabjával kifőzzük a gnocchikat. Miután feljöttek a felszínre, kapnak még egy percet, ezután szűrjük le.
  5. A paradicsomos szószhoz olíviaolajot hevítünk egy serpenyőbe. Hozzáadjuk a hagymát és karamellizáljuk.
  6. 3-4 perc után hozzáadjuk a korábban megfőzött, hámozott, feldarabolt paradicsomot és közepes lángon két percig kavargatva pirítjuk, majd lefedve további 10 percig főzzük.
  7. Ezt követően belerakjuk a mártásba a cukrot, a paradicsompürét, és további 30 percig főzzük a szószt.  Ha elkészült, a gnocchit tányérra tesszük, leöntjük a mártással és friss bazsalikommal tálaljuk.

Sütőtökös gnocchi erdei gombamártással - recept

Spenótos gnocchi - Recept

Ezek is érdekelhetnek

Friss