Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás krumpli újragondolva

60 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg jó minőségű kolbász
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 0,5 dl víz
  • 1 ek olaj
  • őrölt bors
  • 1 tk pirospaprika
  • A krumplipüréhez:
  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg vaj
  • 1 dl főzőtejszín vagy tej
  • őrölt fehér bors
  • A tetejére:
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk fel. A paradicsomot és a paprikát vékonyan felszeleteljük.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felszeletelt paradicsomot és a paprikát is. Pár percig pároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a kolbászt, és felöntjük a vízzel. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és addig főzzük, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön.
  3. A krumplit enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Ezután hozzáadjuk a felkockázott vajat, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáöntjük az előzőleg megmelegített tejszín felét. Robotgéppel simára keverjük, és közben, ha szükséges, hozzáadjuk a maradék tejszínt is. (Arra figyeljünk, hogy nehogy túl lágy legyen a püré.)
  4. Egy sütőformába tesszük az elkészült kolbászt, és rákanalazzuk a krumplipürét, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten szép aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

A paprikás krumpli hozzávalóival készült egytálétel egyenesen a sütőből. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss