Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás krumpli bográcsban

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A kolbászt és a szafaládét felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk, a virslit elfelezzük és beirdaljuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk, a hegyes erős kivételével.
  2. A kolbászt és szalonnát együtt ropogósra pirítjuk a bográcsban, majd hozzáadjuk a hagymát és az őrölt köményt. 5-6 percig intenzíven pirítjuk, majd a paprikát és paradicsomot is hozzáadjuk és felforraljuk az egészet.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és intenzíven főzzük, vízzel szakaszosan pótolgatva pároljuk az egészet, ameddig teljesen szét nem fő.
  4. Ekkor hozzáadjuk a burgonyát és annyira kevés vizet, hogy a burgonya csücske éppenhogy kilógjon.
  5. Ha felforrt, kikeverjük és összegyúrjuk a galuskához valókat, majd a deszka széléről beleszaggatjuk.
  6. Amíg fő a paprikás krumpli, megmossuk a fejes salátát és kikeverjük a salátaöntetet: összekeverjük a fehérborecetet, a cukrot, a sót és az olívaolajat.
  7. Ha a burgonya megpuhult, a bográcsba tesszük a fokhagymát, a szafaládét és a virslit, majd 7-8 percig rotyogtatjuk.
  8. A paprikás krumplit tányérokba szedjük, és hegyes erős paprika karikákkal tálaljuk. Mellé kínáljuk az öntetben megmártott salátát.

NÉZD MEG, HOGY KÉSZÜL A PAPRIKÁS KRUMPLI BOGRÁCSBAN!

Ezek is érdekelhetnek

Friss