Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprikás csirke nokedlivel (gluténmentes recept)

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A paprikás csirke elkészítéséhez a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk az őrölt pirospaprikával, és elkeverjük. A felkockázott paradicsomot és paprikát hozzáadjuk, visszatesszük a tűzre, és az egészet összepároljuk.
  2. Ha már levet eresztett, a felkockázott csirkemellet is beletesszük, sózzuk, borsozzuk, a vízzel felöntjük, és a húst fedő alatt puhára főzzük, kb. 30 perc alatt. Csirkemellel szárazabb lesz a végeredmény, aki a szaftosabb húst kedveli, csirkecombbal készítse, csak akkor valamivel tovább kell főzni.
  3. A rizslisztet a tejföllel egy kis tálban kikeverjük, a pörkölt levéből néhány kanállal hozzáadunk, majd a pörköltet behabarjuk vele.
  4. A nokedlihez a tojást a sóval, a rizsliszttel és a vízzel kikeverjük, majd nokedliszaggató segítségével forró, sós vízbe szaggatjuk. Pár percig főzzük, aztán leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és egy serpenyőben felhevített olajon átforgatjuk, hogy a nokedliszemek ne tapadjanak össze. A kész csirkepaprikást a nokedlivel tálaljuk. 

Megjegyzés

A recept Kiss Dóri: Glutén- és laktózmentes alapszakácskönyvében megtalálható! (BOOOK kiadó, 5490 Ft) - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss