Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paprika- és paradicsom-krémleves

default user icon
MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 3 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db csili paprika
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 40 dkg darabolt paradicsom-konzerv
  • 6 dl húsleves-alaplé
  • néhány ág friss kakukkfű
  • frissen őrölt bors
  • A pestóhoz:
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fenyőmag
  • 3 dkg reszelt parmezán
  • 6 ek olívaolaj
  • 6 dkg reszelt kemény sajt
  • A tálaláshoz:
  • 12 szelet kenyér

Elkészítés

1.

A négybe vágott, kimagozott paprikákat és csilit, valamint a cikkekre vágott hagymát és a fokhagymagerezdeket tepsibe tesszük a kakukkfű lecsipkedett leveleivel együtt. Összeforgatjuk az egészet az olívaolajjal, majd forró grillsütőben 12–15 percen keresztül sütjük.

2.

Hagyjuk kissé kihűlni, majd lehúzzuk a paprika és a csili héját. Az elősütött zöldségeket lábosba tesszük a paradicsommal együtt, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk és 10 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük, majd megsózzuk és megborsozzuk.

3.

A petrezselymes pestóhoz az alapanyagokat a reszelt kemény sajt kivételével aprítógépbe tesszük, és krémes állagúra dolgozzuk. A masszát a reszelt sajthoz adjuk. Minden kenyérszeletet bevonunk a sajtos petrezselyemkrémmel. Aranyszínűre grillezzük, és a forró leveshez kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss