Elkészítés: A lazacszeletek mindkét oldalát megsózzuk, megszórjuk színes borssal és meglocsoljuk citromlével, majd kicsit állni hagyjuk.
Közben elő lehet készíteni a zöldségeket.
A zöldségeket jól megmossuk és megpucoljuk, majd tetszés szerinti méretben zsülienre vágjuk.
Egy serpenyőbe pici olívaolajat öntünk, majd elkezdjük párolni a hagymát. 1-2 perc után hozzáadjuk a paszternákot, majd a sárgarépát, és jól összekeverjük. Közben ízlés szerint fűszerezzük, végül pedig beletesszük a cukkinit is. Szintén jól összekeverjük, majd hozzáöntjük a bort. Lefedve kb. 5-6 perc alatt előpároljuk.
Nagyobb darab sütőpapírt vágunk, ráhelyezzük az előpárolt zöldségeket, majd a tetejére tesszük az egyik halszeletet. Egy pici olívaolajjal megspricceljük, majd a papír két végét felhajtjuk és jól összecsavarjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét. A másik lazacszelettel is így járunk el.
Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tálalhatjuk a sütőpapírban, de óvatosan ráhelyezhetjük egy tányérra is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre