Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Panna cotta bogyós gyümölcsökkel

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet a tejszínnel és a porcukorral felforraljuk, majd beleszórjuk a zselatinport, lehúzzuk a tűzről, és néha megkeverjük, míg a zselatin teljesen felolvad.

Közben a 12 deka leszárazott szedret, málnát, piros ribizlit megmossuk, leszárítjuk, és vegyesen 4 egyforma, fém vagy műanyag formába szedjük. Végül felöntjük a langyosra hűtött aszpikos tejszínnel, és hűtőbe téve 2-3 óra alatt megdermesztjük.

Tálaláskor 4-5 másodpercre forró vízzel töltött tálba mártjuk, kistányérra borítjuk. A maradék 10 deka leszárazott, megmosott, leszárított szederből kicsi halmot teszünk a tetejére, és friss mentával vagy citromfűvel díszítjük.

Megjegyzés

Amikor a pannacottát forró vízzel töltött tálba mártjuk, vigyázzunk, hogy csak a forma kerüljön a vízbe, egészen a széléig. Nem szabad, hogy belefolyjon a víz. Viszont ha nem tesszük teljesen a formát a forró vízbe, nem tudjuk kiborítani szépen a formából.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Zoltán - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss