Elkészítés: A tejet a tejszínnel és a porcukorral felforraljuk, majd beleszórjuk a zselatinport, lehúzzuk a tűzről, és néha megkeverjük, míg a zselatin teljesen felolvad.
Közben a 12 deka leszárazott szedret, málnát, piros ribizlit megmossuk, leszárítjuk, és vegyesen 4 egyforma, fém vagy műanyag formába szedjük. Végül felöntjük a langyosra hűtött aszpikos tejszínnel, és hűtőbe téve 2-3 óra alatt megdermesztjük.
Tálaláskor 4-5 másodpercre forró vízzel töltött tálba mártjuk, kistányérra borítjuk. A maradék 10 deka leszárazott, megmosott, leszárított szederből kicsi halmot teszünk a tetejére, és friss mentával vagy citromfűvel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre