Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pálinkás tepertős pogácsa

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejet felmelegítjük, beleszórjuk a cukrot és az élesztőt. A lisztet, a tepertőt, a sót, a tejfölt, a tojást, a pálinkát, az őrölt borsot és a felfuttatott élesztőt egy tálban jól összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük.
  2. Lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, késsel bevágjuk a tetejét, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A pogácsák tetejét megkenjük a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 

Megjegyzés

Szűcsné Schmidt Anna receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss