Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Palacsintás tavaszi tojásos tekercs

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10-12 db sós palacsinta
  • A töltelékhez:
  • 2 db karalábé
  • 1 db burgonya
  • 2-3 sárgarépa
  • 1 nagyobb lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg fagyasztott kínai zöldségkeverék
  • 3 db tojás
  • durvára darált színes bors
  • gyömbér
  • sárga curry por
  • bazsalikom
  • szójaszósz
  • A kisütéshez:
  • olaj
  • A panírhoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: 10-12 db sós palacsintát sütök ki, lehetőleg tejjel, mert akkor lágyabb lesz a tészta, és nem túl vastagokat, nem is túl nagyokat, mert akkor könnyebb csavarni, tekerni töltéskor.

A töltelékhez a zöldségeket megpucolom, mindegyiket lereszelem egy tálba. Meghintem a sóval, és fűszerezem ízlés szerint.

Kevés olajon egy serpenyőbe teszem a keveréket, és közepes lángon megpárolom, amíg a levének nagy részét elveszti. Ezután ráütök 3 tojást (a képen csak 2 látszik, később tettem bele még egyet), és addig kevergetem, amíg a tojás meg nem sül. Ezután lehúzom a tűzről és langyosra lehűtöm.

A palacsintákat megtöltöm a zöldséges keverékkel, és vagy tekercset, vagy batyut formálok belőle. A tekercseket hagyományos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatom, és bő olajban pár perc alatt kisütöm.

Megjegyzés

Tálaláskor bármilyen köret illik hozzá, én most zöldsalátával és mustáros mártogatóssal kínáltam.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss