Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-gombás krumplipürével töltött palacsinta

90 perc
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók a palacsintához:
  • 60 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 8 dl tej
  • 6 dl szóda vagy ásványvíz
  • csipet só
  • Hozzávalók a töltelékhez:
  • 5-6 db krumpli (nagyobb)
  • 1 doboz tejföl (nagyobb)
  • 10 dkg gépsonka
  • 5 dkg szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv gomba
  • 1 ek pirospaprika
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • bors
  • 1 ek pirosarany
  • 1 db tv paprika
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek liszt

Elkészítés

  1. A palacsinta hozzávalóit, a lisztet, a tojást, a tejet, a vizet és a sót kikeverjük és a palacsintákat vékonyra kisütjük.
  2. A töltelékhez a krumplikat meghámozzuk kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük. Hozzákeverjük a nagy doboz tejfölt, a kis kockákra vágott gépsonkát. A szalonnát kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk majd a pörcöket kiszedve a krumplihoz keverjük ezt is.
  3. A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd jöhet bele a zúzott fokhagyma és a lemosott gomba. Kicsit pirítjuk majd megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük vízzel és megfűszerezzük majoránnával, köménnyel, sóval, borssal, pirosarannyal és beletesszük a kockákra vágott tv paprikát is majd összefőzzük.
  4. Egy szűrőlapáttal kivesszük a hagymás paprikás gombát a léből és belekeverjük a krumpliba, nem baj ha egy kis szaft is megy hozzá. A mártást pedig a tejföl és liszt keverékével behabarjuk, hogy sűrűbb legyen. A palacsintákat megtöltjük a krumplis töltelékkel és a mártással meglocsolva kínáljuk.

HÚSOS PALACSINTATORTA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss