Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Padlizsános-diós tészta sajtmártással

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt 1x1 centis kockára vágjuk, lesózzuk, félretesszük.
  2. A diót száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk.
  3. A padlizsánt hideg vízzel lemossuk, kinyomkodjuk, és forró olajon aranysárgára sütjük.
  4. A tésztát sós vízben kifőzzük. 
  5. A vajat megolvasztjuk, lisztet szórunk bele, felengedjük a tejjel, habverővel szép simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a sajtot, majd finomra vágott petrezselymet adunk hozzá.
  6. A tésztát összekeverjük a szósszal, finoman összeforgatjuk a padlizsánnak, majd megszórjuk a pirított dióval, esetleg még további reszelt sajttal.

14 EGYSZERŰ RAKOTT TÉSZTA HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viki, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek