Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt pulykasült zöldségkörettel

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személynek:
  • 4 db bébi pulyka felsőcomb (kb. 2 kg)
  • A páchoz:
  • 8 gerezd fokhagyma
  • kb. 2 teáskanál őrölt bors
  • kb. 2 teáskanál kakukkfű
  • kb. 2 teáskanál rozmaring
  • kb. 2 teáskanál mustármag
  • kb. 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • kb. 2 teáskanál zsálya
  • kb. 2 teáskanál majoránna
  • kb. 2 teáskanál só
  • 2 fej vöröshagyma, darabolva
  • 1 dl olaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • Valamint:
  • 1 kg vegyes (fagyasztott) köretnek való zöldségkeverék
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor aprított petrezselyem
  • őrölt bors

Elkészítés

Elkészítés: A combokat leszárítjuk, megtűzdeljük a fokhagymákkal, és bedörzsöljük az előzőleg összekevert fűszerekkel. Meglocsoljuk az olajjal, és egy fedeles dobozban 1 éjszakát a hűtőben pácoljuk.

Másnap tepsibe tesszük a húst, a darabolt vöröshagymát közé-köré téve, a bort aláöntve, kb. 2 órát előmelegített 180 fokos sütőben fedetlen pároljuk, majd 200 fokra és grillfokozatra kapcsolva pirosra sütjük (sütés közben többször saját szaftjával meglocsolgatjuk).

A zöldségkörethez a felforrósított vajon megfuttatjuk a reszelt fokhagymát, ráöntjük a zöldségkeveréket, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, saját gőzében roppanósra/puhára pároljuk, végül rászórjuk a petrezselymet.

A combokat a zöldségkörettel - és esetemben krumplipürével - tálaljuk.

Megjegyzés

Szerintem felesleges fóliával lefedni a baromfisülteket, mert sok saját levet enged, a gőze és a bor bőven elég a sütőben fedetlenül való pároláshoz. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss