Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pácolt flekken hagymákkal

MME MME
1 4.5/5
30 perc
mester
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 8 szelet sertéstarja (kb. 1,2 kg)
  • 4 fej lilahagyma
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3 fej fokhagyma
  • 32 db gyöngyhagyma
  • 25 dkg cukkini
  • 1 dl olaj
  • flekken fűszerkeverék
  • A páchoz:
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 evőkanál erőspaprikakrém
  • 1 dl olaj
  • A köret (4 személyre!):
  • 8 közepes, héjában főtt burgonya

Elkészítés

Előkészítés: A húst leöblítjük, leszárogatjuk. A pác alapanyagait összekeverjük és megkenjük vele a hússzeleteket, majd letakarva hűtőben 1-2 napig érleljük.

Elkészítés: Megtisztítjuk a hagymákat, a lila- és a vöröshagymákat cikkekre vágjuk, a fokhagymákat forró vízben 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük. Cukkinit megmossuk, fél cm vastag karikákra vágjuk. Kevés olajat felforrósítunk, a cikkekre vágott hagymákat és a gyöngyhagymákat 4 percig pirítjuk benne, majd beletesszük a cukkinit és a forrázott fokhagymákat. Sózzuk, és a cukkini puhulásáig pároljuk a keveréket. A hússzeleteket megszórjuk a fűszerkeverékkel, és a maradék forró olajban megsütjük. A visszamaradt zsiradékon átforgatjuk a megtisztított, darabokra vágott főtt burgonyát, sózzuk és kiszedjük. A serpenyőbe öntünk 1-1,5 dl vizet, hogy a sok finom pörzsanyag ne vesszen kárba, felforraljuk. Amikor felforrt, ráöntjük a hagymákra, és a burgonyával együtt a hús mellé tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: 2 nap múlva
1 adag körettel: 731 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss