Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pacalos bab

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az előző este beáztatott babot puhára főzzük, majd teljesen leszűrjük a levéről, félretesszük.

A félpuhára főzött és csíkokra vágott pacalt pörkölt formájában bográcsban tesszük föl tovább főni, majd fél liter pacallevet hozzáadva tovább főzzük, amíg jó puha lesz.

Ezután hozzáadjuk a már puhára főzött babot, majd 15 perc után belerakjuk a csíkokra vágott füstölt szalonnát, ami nagyon pikáns ízt ad az ételnek.

A fűszerekkel ízesítjük az ételt ízlés szerint. Az elkészítés ideje 3,5 óra, úgy igazán fimon, ha bográcsban, nem lobogó tűzön főzzük.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss