Elkészítés: A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a kakaóport és a porcukrot. Jól összekeverjük, kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, gőz fölött megfőzzük és kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a citromok reszelt héját és levét, majd a habosra kikevert vajat is.
A krémet kétfelé osztjuk. Az egyik felét rákenjük a tészta tetejére, beborítjuk ostyalappal és megfordítjuk, hogy az ostya alulra kerüljön. Ezután a krém másik felét is rákenjük a tésztára, és ezt is beborítjuk a másik ostyával.
Másnap szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre