Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ordával töltött kapros palacsinta

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat az átszitált liszthez adjuk, majd fokozatosan hozzákeverjük a tejet, az olvasztott vajat, a felaprított kaprot és egy csipet sót. Simára keverjük, majd belefprgatjuk a habbá vert fehérjéket.
  2. A tésztából forró olajon vastagabb palacsintákat sütünk. Elosztjuk rajta az ordát és tejfölt. Feltekerjük, majd egy tűzálló edénybe fektetjük őket.
  3. A mártáshoz szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájákat simára keverjük a tejföllel és a lereszelt sajttal, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert fehérjéket. Az egészet a palacsintára öntjük, elsimítjuk a tetején, és 220 fokon, grill fokozaton aranybarnára sütjük őket.
  4. Közben meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk a paradicsomot. Ezután megpároljuk a vajon, és sóval, borssal, valamint egy kevés kaporral fűszerezzük. A palacsintához kínáljuk. 

Megjegyzés

 Fotó: Tucsek Tünde - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss