Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1/3 részét fóliába csomagoljuk, és a fagyasztóba tesszük, míg a töltelék elkészül. A tészta 2/3 része a hűtőben várakozik a felhasználásig.
Az almát meghámozzuk, közepes szeletekre daraboljuk, majd egy lábasba tesszük, a margarint, a citromlevet és a vizet hozzáadjuk, és félpuhára megpároljuk fedő alatt. Majd kihűtjük, és a vaníliás pudingport(por állagban) hozzákeverjük. A cukrot a tojásfehérjével kemény habbá verjük, és az almához keverjük, szépen beleforgatjuk.
Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A 2/3 rész tésztát kisodorjuk, a tepsibe terítjük, a tölteléket beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk. A fagyasztóban várakozó tésztát ráreszeljük.
200 fokon megsütjük, kockára vágva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre