Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Olívabogyós pácolt pulykacomb

MME MME
5/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csontozott pulyka felsőcomb
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • A páchoz:
  • 1 dl olívaolaj
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • friss kakukkfű
  • rozmaring
  • 1-1 db kisebb zöld és piros kockázott kaliforniai paprika
  • 10-15 szem kimagozott fekete olívabogyó

Elkészítés

Elkészítés: A pác hozzávalóit jól összekavarjuk, és a húst beleforgatva hűtőszekrényben 2-3 napig érleljük.

A vajat felolvasztjuk, rátesszük a húst, és addig pirítjuk, amíg kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, lefedjük, és készre pároljuk, vigyázva, hogy le ne égjen.

Utoljára hozzáadjuk a fokhagymát és a páclevet, amivel még 1-2 percig sütjük.

Főtt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss