Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyári brassói aprópecsenye

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg pulykamell
  • 2 fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 zöld erőspaprika
  • 1 nagy paradicsom
  • bors
  • pirospaprika (2 féle: csemege, csípős)
  • majoranna
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kevés bacon
  • 20 dkg sertészsír (lehet olaj is, de így tartalmasabb)
  • 2,5 kg krumpli

Elkészítés

Elkészítés: A zsíron üvegesre párolom a lereszelt hagymát és a bacon kockákat.

A pulykamellet is apró kockákra vágom (van aki hosszúkás csíkokra vágja), beleteszem a hagymás zsírba, majd apróra kockázom a paprikát és a paradicsomot, és ezt is beleforgatom, a hús fehéredéséig piritgatom, majd sózom, borsozom, fűszerezem és paprikázom, végül a zúzott fokhagymát is belekeverem. Felöntöm az egészet kb 2 dl vízzel, lefedem, és addig főzöm, párolom, amíg a víz eltűnik, de még jó szaftos marad.

2,5 kg krumplit megpucolok, kockára vágom és kisütöm. Összekeverem a krumplit a hússal, és azonnal tálalom.

Ubisalival vagy tejfölös ubisalival tálaljuk.

Megjegyzés

Imádjuk és rengeteget eszünk belőle, pedig csak hárman vagyunk. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss