Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nokedlis-kolbászos lecsó

MME MME
30 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 10 dkg parasztkolbász
  • 10 dkg hagyma
  • 50 dkg lecsópaprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • erőspaprika ízlés szerint
  • A galuskához:
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágjuk, a kolbászt vastagabb karikára. A hagymát megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A paradicsomokat 8-10 másodpercre lobogó vízbe tesszük, majd lehűtjük, és lehúzzuk a héját, cikkekre vágjuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk és szeleteljük.

Egy lábasban lepirítjuk a szalonnát, rátesszük a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, és 3 dl vizet öntünk rá. Beletesszük az összevágott paprikákat, a sót, a paradicsomot, az erős paprikát, a kolbászt és a zúzott fokhagymát. 5-10 percen át puhítjuk, a paprika nagyságától függően.

A nokedlihez a lisztet elkeverjük a tojással, sóval és kevés vízzel, de nem teljesen simára, és vigyázzunk, hogy kicsit sűrűbb is legyen a szokásosnál. Kiskanállal - vagy deszkáról késsel - beleszaggatjuk a galuskákat a lecsóba, vigyázva, hogy ne tapadjanak egybe. Ha kicsit keményedett már a galuska, óvatosan megkeverjük. Kíméletesen összepároljuk 15 percig, és ha szükséges, pici vizet öntünk még hozzá. Amikor jó a galuska, elkészült az étel.

Megjegyzés

Recept: Vomberg Frigyes
Fotó: Komáromi Zoltán
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss