Elkészítés: Először a húst készítem el, mert annak kell a legtöbb idő. Vékonyabbra szeletelem a tarját, meghintem sóval és liszttel, majd kevés forró olajban hirtelen megsütöm mindkét oldalát. Ezután zöldség alaplevet öntök hozzá, lefedem, és puhára párolom, majd zsírjára sütöm és készen is van.
A zöldségraguhoz a zöldségeket megtisztítom és apróra vágom. Kevés olajon először a hagymát, majd a többi zöldséget is hozzáadom és megdinsztelem, majd fűszerezem, sóval, borssal, citromkarikákkal, babérlevéllel, bazsalikommal, és felöntöm 1,5 dl vízzel. Lefedve puhára párolom. A tejszínt csomómentesre keverem egy kevés liszttel, és behabarom, petrezselyemzölddel meghintem, és ezzel a ragu is készen van.
Párolt petrezselymes rizzsel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre