Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos túrótorta III.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • 40 dkg túró
  • 2 db narancs
  • A külső krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 4 evőkanál porcukor
  • A díszítéshez:
  • narancs
  • 1 csomag instant zselatin
  • víz

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a 6 tojásfehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és 6 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőbe helyezzük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. Mikor kihűlt a puding beletesszük a margarint, és csomómentesre kavarjuk. A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk. Ezután a margarinos pudinghoz óvatosan hozzákeverjük a túrót.

A kisült és kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó részt megkenjük a krémmel, majd apróra vágott narancsot teszünk a krém tetejére. Erre rátesszük a következő lapot, amelyet csak a krémmel kenünk meg, gyümölcsöt nem teszünk rá. Ezt befedjük az utolsó lappal. A kész tortát hagyjuk egy kicsit pihenni, amíg elkészítjük a külső krémet.

Ehhez a szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral. A margarinos krémmel bevonjuk a tortát, és a tetejét gerezdekre szedett narancsot teszünk. Ezután az instant zselatint egy bögrébe öntjük, és megfelelő mennyiségű víz hozzáadása után simára keverjük. Ezt öntjük a torta tetejére. Ezután a szélét margarinnal és a megmaradt narancsszeletekkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss