Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-sütőtökös krémleves

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A töknek kiszedjük a magját és levágjuk a héját, majd apróbb kockákra feldaraboljuk. A hagymát, az almát, a krumplit szintén megpucoljuk és apróra felvágjuk.

Egy edénybe beletesszük a vajat és az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. Amikor már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a mézet, és együtt karamellizáljuk egy kicsit. Ezután rátesszük a kockára vágott tököt, az almát és a krumplit, majd ráreszeljük a narancshéját. Jól összeforgatjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük, majd puhára főzzük.

Amikor már teljesen megpuhultak a hozzávalók, levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük. Végül visszahelyezzük a tűzre, és állandó keverés mellett belekeverjük a tejszínt. Jól kiforraljuk és beletesszük a felkockázott narancsot, 2-3 percig még így főzzük tovább, majd elzárjuk a gázt, lefedjük, és kicsit hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálaláskor a tetejét tökmaggal megszórjuk. Kínálhatunk még hozzá sajtos pirítóst, de anélkül is nagyon finom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss