Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos-mascarponés pitetorta

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj (vagy 8 dkg zsír)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojás (nagy)
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor (vagy 1 evőkanál liszt)
  • 2 db narancs leve
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • pPár kanál narancslekvár a tetejére

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet keverjük össze egy csipet sóval, adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat. Kezdjük el összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, végül adjuk hozzá a villával kicsit felvert egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Az összegyúrt tésztát nyújtsuk ki piteforma méretűre, béleljük ki vele a formát. Tegyük legalább fél órára a hűtőbe, hogy kellően lehűljön. (Én két fólia között nyújtom ki a tésztát, mert így sokkal egyszerűbb, majd a felső fóliát levéve egy gyors mozdulattal fordítom át a formába.)

A töltelékhez a mascarponét keverjük simára a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral és az őrölt fahéjjal. Adjuk hozzá a tojást, a reszelt narancshéjat és a kifacsart narancslevet, majd szintén keverjük alaposan össze.

A hűtőből vegyük ki a tésztát, öntsük bele a simára kevert tölteléket. Helyezzük 150 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 35-40 perc alatt készre. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.

A teljesen kihűlt torta tetejére kanalazzunk pár kanál narancslekvárt.

Szeletelve kínáljuk, külön tálkában még adhatunk mellé narancslekvárt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss