Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos karaj

MME MME
3.5/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy tepsit kikenünk margarinnal. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A megmaradt margarint kicsit megolvasztjuk. Az apróra vágott petrezselyemzöldet összekeverjük a margarinnal, 1 narancs reszelt héjával, sóval, ételízesítővel, borssal, a narancslével. Ebbe jól beleforgatjuk a hússzeleteket, és a tepsibe egymás mellé tesszük. Majd a maradék páclét és a vizet is ráöntjük. Fóliával befedjük, puhára pároljuk, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük. Kiszedjük a húst, félretesszük, és a szaftba beletesszük a darabokra vágott narancsot, még pár percre betesszük a sütőbe, hogy kicsit megsüljön, majd a hússal tálaljuk.

Megjegyzés

Én még 1 evőkanál mézet is csorgattam a narancsdarabok tetejére mielőtt a sütőbe helyeztem. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss