10 dkg csokoládéval bevont kekszgolyó (vagy csokigolyó)
A tortalapokhoz:
4 db tojás
16 dkg cukor
12 dkg liszt
2 mk sütőpor
4 dkg kakaópor
4 evőkanál olaj
4 evőkanál víz
A lapok tetejére:
narancslekvár
A díszítéshez:
csokoládés ostyarúd
narancscikk
csokoládéval bevont kekszgolyó
Elkészítés
Először a krém tejszínes részét készítjük el, mert ennek sokat kell hűlnie. A tejszínt felforrósítjuk a narancshéjjal, majd a tűzről levéve olvadásig keverjük benne a csokoládét. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük legalább 5-6 órára.
A tészta hozzávalóit az alapanyagokat megfelezve készítjük el, külön-külön két lapot sütünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Robotgéppel habosra keverjük az egész tojásokat a cukorral, legalább 10 percen keresztül. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral. A tál szélénél a tojáskrémbe csurgatjuk az olajat és a vizet, majd kézi habverővel óvatosan belekeverjük a lisztet is. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, és 10-12 perc alatt megsütjük.
Robotgéppel kemény habbá verjük a csokoládés tejszínt. (Ha ez nem sikerülne, akkor lehet beletenni 2 csomag habfixálót.) A mascarponét habosra keverjük a porcukorral és a kakaóporral, hozzáadjuk a csokoládés tejszínhabot is, majd fél percig folytatjuk a keverést.
Az egyik piskótalapot tálra tesszük, vékonyan megkenjük narancslekvárral, majd a krémmel, és belenyomkodjuk a csokoládés kekszgolyókat. A másik piskótalapot is megkenjük narancslekvárral és a lekváros felével borítjuk rá a krémre, óvatosan lenyomkodjuk. A félretett krémmel megkenjük a tetejét, hullámosra igazítjuk. Ízlés szerint díszítjük.