Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancshabos répatorta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A répatortához:
  • 25 dkg reszelt répa
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál citromlé
  • 20 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg darált mogyoró
  • fahéj
  • gyömbér
  • A narancshabhoz:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 6 dl tejszín
  • 4 narancs leve és reszelt héja
  • 1 dkg zselatin

Elkészítés

Elkészítés: A répatortához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet. A tojássárgákat összekeverjük a sütőporral, a liszttel, a darált mogyoróval és a reszelt répával. Ízlés szerint fahéjjal és gyömbérrel fűszerezzük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjés egyveleget. Kilisztezett formában tűpróbáig sütjük 180 fokon. Majd hagyjuk kihűlni.

A narancshabhoz a pudingporból, a cukorból és a tejből pudingot főzünk, majd kihűtjük. A zselatint feláztatjuk 1 dl forró vízben. A tejszínből közben habot verünk. A reszelt narancshéjat (én csak 2 narancs héját szoktam belereszelni, így nem lesz annyira kesernyés) beletesszük a tejszínhabba, a kihűlt zselatint is. Belefacsarjuk a narancsokat, majd összekevetjük az egészet, amíg szép sima habot kapunk.

A kihűlt tortát a formában hagyjuk, majd a tetejére öntjük a habot, hogy ott keményedjen meg. Kb. 3 óra múlva már szeletelhetjük is. :-)
Reszelt répacsíkokkal szoktam díszíteni a tetejét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss