Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nanaimo szelet Licsi módra

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A kekszes alaphoz:
  • 20 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 3 ek kakaópor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg dió
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 35 dkg darált keksz
  • 10 ek tej
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
  • 2 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • A mázhoz:
  • 9 tk cukor
  • 5 tk víz
  • 3 ek kakaó
  • 2 ek vaj

Elkészítés

  1. A vajat gőz fölött megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a kakaót és a felvert tojást. Addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a durvára tört diót, a kókuszreszeléket és a darált kekszet. Végül apránként hozzáöntjük a tejet. Az elkészült masszát egy 25x30 cm-es tálba nyomkodjuk.
  2. A krémhez szükséges pudingport elkeverjük a tejben. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, közben a tejszínt kemény habbá verjük. A vaníliás pudingot összedolgozzuk a vajas krémmel, majd hozzáadagoljuk a tejszínhabot. Az elkészült krémet a kekszes masszára simítjuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. A cukrot felforraljuk a vízzel, és szirupot főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk az átszitált kakaót. Alacsony fokozaton tovább főzzük, hozzáadjuk a hideg vajat, és folyamatos keverés mellett a masszába dolgozzuk. Kicsit hűlni hagyjuk, bevonjuk a csokimázzal, és néhány órára hűtőbe tesszük.

    Még több csokis finomság >>> 

    Sütés nélküli édességek >>> 

    Kókuszos sütik >>> 

Megjegyzés

A Vancouver-szigeten található város után elnevezett, hagyományos sütemény, amely nagyon népszerű. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss