Elkészítés: A morzsához a lisztet a vajjal és a cukorral összedolgozzuk, fóliába csomagoljuk, hűtőbe tesszük.
A gyümölcsöket megtisztítjuk és felszeleteljük.
A tésztához a túrót összetörjük, ha nagyon darabos, áttörjük. A lisztet, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a túrót, a tojást, az olajat és a tejet, és az egészet összedolgozzuk. Munka közben folyamatosan utánalisztezünk, ha szükséges.
A tésztát sütőpapíron a tepsi nagyságára nyújtjuk, beleemeljük a tepsibe. Rárakosgatjuk a gyümölcsöket úgy, hogy fedjék egymást.
A hűtőből kivesszük a morzsatésztát, és nagylukú reszelőn a gyümölcsök tetejére reszeljük.
160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre