Elkészítés: A tésztához való tejet meglangyosítjuk, 1 decit kimerünk belőle, az élesztőt belemorzsoljuk, egy kevés cukrot hozzáadunk, 15 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet tálba tesszük a felfuttatott élesztővel, a maradék tejjel és cukorral, a langyosra olvasztotmargarinnal, megsózva, citromhéjjal ízesítve 6-8 percig dagasztjuk. Végül a tojások sárgáját is beledolgozzuk, és 50 percig kelesztük.
Ha megkelt, lisztezett gyúrólapra borítjuk, kb. 60x45 cm nagyságú tésztát nyújtunk, amit 30 egyenlő négyzetre vágunk.
A túrót összekeverjük a cukorral és a citromhéjjal, majd a tészták közepére kanalazzuk. 4 sarkát a töltelékre hajtjuk, és margarinnal kikent tesibe rakjuk úgy, hogy a hajtások alulra kerüljenek. Olvasztott margarinnal körbekenjük. Ujjunkkal a közepüket benyomjuk, a mélyedésbe 1-1 kiskanál szilvalekvárt rakunk. A lisztet a maragrinnal és a cukorral elmorzsoljuk, és a kis kalácsokra szórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.