Elkészítése: Robotgéppel a puha vajat a cukorral, a sóval, a vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Apránként hozzáadjuk a sütőporral meg a mogyoróval elkevert lisztet.
Egy 30x40 cm-es tepsit kikenünk. Beleöntjük a kevert tésztát, elsimítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük, hűlni hagyjuk. A kihűlt tésztalapot a tepsiben ribizlilekvárral megkenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. A tejszínt a lekváros tésztára kenjük. A kekszek alját fehérborral megkenjük, és sorban a tejszínre rakjuk. A süteményt 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
A csokoládét forró gőz fellett felolvasztjuk, és a kekszekre csorgatjuk, száradni hagyjuk. A süteményt a kekszek között kockákra vágjuk. Tejszínhabbal és ribizlilekvárral díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre