Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyorós répatorta

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg reszelt répa
  • 5 tojás
  • 4 evőkanál forró víz
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg mogyoró
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 citrom héja
  • 1 evőkanál rum
  • 2 dkg margarin
  • A mázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál rum (aroma is lehet)
  • 4 evőkanál forró víz
  • fél narancs reszelt héja (díszítésnek)

Elkészítés

Elkészítés: A tojássárgákat a forró vízzel, a cukor 2/3 részével (13,3 dkg) és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután a tojásfehérjéket csipetnyi sóval habbá verjük a maradék cukor hozzáadásával.

A tojássárgához óvatosan hozzáadjuk a habot, beletesszük a reszelt répát, az őrölt mogyorót, a zsemlemorzsát, a sütőport, a fahéjat, a citromhéjat és a rumot.

A masszát kevés margarinnal kikent tortaformába öntjük, kb. 1 óra alatt, lassú tűznél megsütjük.

Ha kész, a máz hozzávalóiból kevert és
összemelegített öntettel nyakon öntjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss