Elkészítés: A tojássárgákat a forró vízzel, a cukor 2/3 részével (13,3 dkg) és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ezután a tojásfehérjéket csipetnyi sóval habbá verjük a maradék cukor hozzáadásával.
A tojássárgához óvatosan hozzáadjuk a habot, beletesszük a reszelt répát, az őrölt mogyorót, a zsemlemorzsát, a sütőport, a fahéjat, a citromhéjat és a rumot.
A masszát kevés margarinnal kikent tortaformába öntjük, kb. 1 óra alatt, lassú tűznél megsütjük.
Ha kész, a máz hozzávalóiból kevert és
összemelegített öntettel nyakon öntjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre