A csokit és a mogyorót aprítógépben durvára aprítjuk, a zabpelyhet ledaráljuk. Ezután az összes hozzávalót összegyúrjuk egy tálban, majd a hűtőbe tesszük legalább fél órára.
A tésztát lisztezett felületen kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 150 fokon, kb. 13-15 perc alatt készre sütjük.
Mogyoró helyett tehetünk bele kókuszreszeléket, aszalt gyümölcsöt vagy diót is. Ha kakaósat szeretnénk, akkor 1 ek liszttel kevesebbet tegyünk bele, és kanalazzunk hozzá 1 ek kakaót.
Az íze hasonlít a mogyorós jó reggelt kekszhez. Több napig is eláll. - Galcsill
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!