Elkészítés: Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát. Alaposan kidolgozzuk /kézzel vagy géppel/, majd 1 órát meleg helyen kelesztjük.
Összekeverjük az 5 dkg cukrot az 5 dkg dióval.
A tésztát 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a mogyorókrémmel, megszórjuk a durvára vágott dióval. Szorosan felcsavarjuk, kört formázunk belőle. A végeit összedolgozzuk.
A tésztát bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk be, csak félig, és 15-20 percet pihentetjük. Lekenjük felvert egész tojással, megszórjuk a cukros dióval, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
A sütőből kivéve forrón meglocsoltam vaníliás, cukros tejjel. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre