Elkészítés: A savanyított káposztafejről lefejtjük a leveleket, a vastagabb, keményebb erezetet kivágjuk. Ahhoz, hogy mini töltött káposztákat készítsünk, a legnagyobb leveleket 4 részre, aztán a kisebbeket 3 vagy 2 részre vágjuk.
A húst ledaráljuk, összekeverjük a rizzsel és a fűszerekkel, majd betöltjük a káposztalevelekbe (minél kisebb töltelékeket készítsünk). Egy nagy lábasban annyi hideg vízzel engedjük fel, hogy ellepje.
Amikor felfőtt, az olajban pár pillanatig megpirítjuk a fokhagymát és 1-2 csipet fodormentát, majd így forrón a káposztához öntjük, és kb. 1 órát lassú tűzön készre főzzük.
Közben elkészítjük az öntetet: a joghurtba beletörjük a fokhagymagerezdeket, belekeverjük a
mentát, ízlés szerint sózzuk és lehűtjük.
Ha megfőtt a káposzta, kiszedjük a töltelékeket a főzőléből (erre már nem lesz szükség), és tálaljuk.
Tálalás: egy pecsenyéstálat beborítunk friss salátalevelekkel, ezekre sorban rátesszük a mini töltött káposztákat, és paradicsommal, friss mentalevéllel díszítjük. Legjobb hidegen, de melegen is fogyasztható az öntettel, amit mindenképpen lehűtve adunk hozzá.