Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézeskalács dióval

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 50-60 szem süteményhez:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg méz
  • 10 dkg cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2,5 dkg kakaó
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • Valamint:
  • egész szemű dió a díszítéshez
  • olvasztott csokoládé (opcionális)
  • díszítő tojáshab (opcionális)

Elkészítés

Elkészítés: A mézet a cukorral felolvasztjuk, beletesszük a margarint, megvárjuk, amíg kihűl. Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a lisztet, a fűszereket, a szódabikarbonát, és jól összedolgozzuk. 2 órára a hűtőbe tesszük pihenni, fóliába csomagolva.

A hűtőből kivéve kinyújtjuk, majd tetszés szerinti szaggatókkal formázzuk, dióval különféle módon díszítjük – egész szemű vagy aprított dióval, majd 170 fokos sütőben arany barnára sütjük.

Miután kihűlt, tojáshabbal, csokoládéval kombinálhatjuk a díszítést, majd ha megszáradt, fémdobozban tároljuk, így visszapuhul.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó:Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss