A mézes zserbó tésztájának hozzávalóit egy robotgép segítségével összegyúrjuk.
A kész tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és 5 egyenlő részre osztjuk. A tésztadarabokból cipókat formázunk, és egyenként, egyforma vastagra, gáztespi méretűre nyújtjuk, majd a tepsi hátán, kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
A töltelékhez a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojássárgáját kikeverjük 2 evőkanál kristálycukorral és a liszttel, majd belefőzzük a vaníliás tejbe. Amikor kihűlt, 15 dkg kristálycukrot, 20 dkg vajat és egy kis rumot adunk hozzá.
A mázhoz a cukrot a kakaóporral és a meleg vízzel sűrűre főzzük. Elválik az edény falától, ha kész. A tűzről levéve beleteszünk 10–15 dkg vajat, kevergetjük, amíg el nem olvad (ezt akkor kell megcsinálni, ha megkentük a lapokat a töltelékkel).
A tölteléket négyfelé osztjuk, és a lapokat ezüst fóliával letakart tálcára tesszük, megkenjük a töltelékkel. Az utolsó lap tetejére kenjük a csokis mázat. Legalább 1 napot állni hagyjuk, utána lehet szeletelni kb. 2 ujjnyi széles, 7–8 cm hosszúra.