Elkészítés: A szilvát megmossuk, kimagozzuk, a gyümölcshúst felaprítjuk.
Kikenünk egy 24 cm átmérőjű sütőformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, beledolgozunk 2 tojást. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához adjuk. A tészta felét a formába kanalazzuk, megszórjuk a szilva harmadával, majd a maradék tésztával beborítjuk. Megszórjuk a maradék szilvával.
A maradék 2 tojást a mézzel kikeverjük, hozzáadjuk a fahéjat és a tejfölt, és bevonjuk vele a szilvát. A sütőben 1 órát sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsőrös habzsákba szedjük és a kihűlt tésztára habrózsákat nyomunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre