Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-szilvás pitetorta

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szilvát megmossuk, kimagozzuk, a gyümölcshúst felaprítjuk.

Kikenünk egy 24 cm átmérőjű sütőformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.

A vajat a cukorral habosra keverjük, beledolgozunk 2 tojást. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához adjuk. A tészta felét a formába kanalazzuk, megszórjuk a szilva harmadával, majd a maradék tésztával beborítjuk. Megszórjuk a maradék szilvával.

A maradék 2 tojást a mézzel kikeverjük, hozzáadjuk a fahéjat és a tejfölt, és bevonjuk vele a szilvát. A sütőben 1 órát sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsőrös habzsákba szedjük és a kihűlt tésztára habrózsákat nyomunk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss