Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes narancstorta

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg étkezési búzakeményítő
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A forma kikenéséhez:
  • margarin
  • A krémhez:
  • 27 g (9 lap) zselatin
  • 5 narancs
  • 1 evőkanál folyékony méz
  • 3 dl tejszín
  • A torta bevonásához:
  • 2 dl tejszínhab
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg felaprított pisztácia
  • 2 narancs

Elkészítés

Elkészítés: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgákat. Rászitáljuk a keményítővel, kakaóporral és sütőporral elvegyített lisztet, majd lazán összedolgozzuk.

Margarinnal kikent, 26 cm-es tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 175 Celsius-fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozat) 25 percig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.

A krémhez a zselatint beáztatjuk. Közben 2 narancsot forró vízben megmosunk, megtöröljük, héját finomra lereszeljük, levét kinyomjuk. A narancsléhez hozzáadjuk a reszelt narancshéjat meg a mézet, felmelegítjük, és feloldjuk benne a zselatint. Hűvös helyre tesszük.

A többi narancsot a fehér réteggel együtt
lehámozzuk, a gerezdeket a hártyából kiemeljük. A tejszínt kemény habbá verjük. A narancshúst apróra összevágjuk, és a tejszínhabbal együtt a dermedő léhez adjuk.

A piskótát keresztben 3 lappá vágjuk. Az alsó lapot tálra fektetjük, köré karimát pattintunk. Rákenjük a narancskrém felét, befedjük a második lappal, rásimítjuk a megmaradt krémet, és ráfektetjük a harmadik lapot. Körülbelül 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A torta bevonásához a tejszínt kemény habbá verjük. A karima eltávolítása után bevonjuk vele a tortát. Az oldalát pisztáciadarabokkal megszórjuk (lehet
csokidara is). A tetejére körben hártyáitól eltávolított narancsgerezdeket rakunk. A megmaradt habbal és a félre tett narancsszelettel díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss